Kötta på med gott samvete

Kött är gott men problematiskt. Svartengrens sätter gummistövlarna i jorden och förenar gastronomisk skicklighet med respekt för djur och natur.

Varför går jag hit? Köttindustrin är ond men kött är gott.
Pris: 300 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Hängmörad biff från Säby Gård med pommes frites, syrlig tomatsallad och bearnaise. Hemgjord korv på fläsk, tomat, vitlök, paprika och hasselnöt.
Bra att veta: Akustiken kan vara lite besvärande.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Omfattande och ambitiöst fokus på närproducerat, ekologiskt och småskaligt.
Etiketter: Bar, Rotisseri
Vin och dryck: Liten men föränderlig vinlista. Kreativ drink- och ölmeny.
Extra information: Jo, det finns lite annat än kött på menyn också.
Antal sittplatser: 60
Inredningsdesign: Inredning är designad av Fredrik Forsberg, på väggarna konst av Vincent Skoglund.

Nuförtiden är det svårt att hitta en enda krog av någorlunda klass i Stockholm som inte säger sig satsa på närodlat och ekologiskt. Men Svartengrens tar omsorgen om miljö och djur på större allvar än de flesta. Nöt och lamm kommer från slakteriet Ömärkt, vars djur har betat fridfullt med havsutsikt i Stockholms skärgård och gjort sin sista färd per båt, medan fågel och fläsk hämtas från småskaliga gårdar inåt landet med uttalad eko- och klimatprofil. Klassiska stekar kombineras med mer djärva styckningsdetaljer – och det smakar utsökt. Kärlek till råvarorna betalar sig alltid.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6126550


Öppettider

Stängt
månsön
17:00 – 01:00


Vasastan

Tulegatan 24, 11353, Stockholm



Svartengrens

Tulegatan 24

Till toppen