Ramen i baren

Totemo Ramen är ett hål i väggen vid S:t Eriksplan som serverar ramen med utvalda ekologiska råvaror och egentillverkade nudlar. Än så länge håller man bara öppet lunchtid.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Totemo Ramen (lunch)? Snyggt, enkelt och urbant litet ramen-hak med Tokyokänsla.
Pris: Lunch 135 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Ramen shio med hönsbuljong, dashi, chashu, menma, vårlök, böngroddar, rostad sesam och nori. Vegetarisk ramen shoyu med grönsaksbuljong, svampdashi, aubergine, konfiterad ostronskivling, shiitake, enoki, vårlök, böngroddar, rostad sesam, nori och yuzu kosho.
Bra att veta: Ingen bordsbokning.
Ekologiskt tänk: Använder i stor utsträckning ekologiska råvaror.
Kök: Asien
Vin och dryck: Lättöl från Gamla Enskede bryggeri, yuzujuice, sencha-te m.m.
Extra information: Lördagar kan kön bestå av 70 personer!!!
Antal sittplatser: 16
Lunch: Tre-fyra alternativ varav ett vegetariskt.

Totemo är ett förstärkningsord som betyder "väldigt" eller "mycket" på japanska, och känslan i det lilla avskalade krypinet vid S:t Eriksplan är på det hela taget väldigt japansk. Nudelsugna lunchgäster hoppar upp på någon av de höga pallarna vid baren och beställer en rykande skål ramen, stinn av umami och lagad från grunden på ekologiska råvaror. Den som är extra hungrig kan köpa till marinerat ägg, fläsksida, vitlöksolja och lite annat smått och gott. Till efterrätt finns lyxglass från Stikki Nikki.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
månfre
11:00 – 14:00
lörsön
12:00 – 16:00


Vasastan

S:t Eriksgatan 70, 113 20, StockholmTotemo Ramen (lunch)

S:t Eriksgatan 70

Till toppen