Frankrike vid Roslagsgatan

Utanför entrén är röda mattan utrullad och på insidan serveras uppsluppen fransk brasseristämning med alla de rätta ingredienserna.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Brasserie Balzac? Franskt brasseri enligt konceptets alla regler.
Pris: 290 kr (medel). Lunch 145 kr (medel).
Typiska maträtter: Torskrygg rôti, brandade på baskiskt vis. “Planchad” dorade, potatispuré, hollandaise. Mustig köttgryta, färsk pasta.
Bra att veta: Egentligen kommer nog inspirationen främst från New York och klassiska restaurangen Balthazar.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Mest franska viner förstås men även amerikanska och italienska.
Extra information: Honoré de Balzac var en fransk författare som levde på 1800-talet och skrev om många olika ämnen, inklusive krogar. Här kommer några citat från Balzac på temat krog: 1 "En krog är ett samhälle i miniatyr, där allt som händer i stora samhällen, händer också." 2 "Maten som serveras på en krog kan vara lika viktig som sällskapet vid bordet." 3 "På en krog kan man se människan i sin mest sårbara form - hungrig, törstig, och desperat efter någon form av tröst."
Antal sittplatser: 140

Det klassiska parisiska brasseriet är en krogmiljö som många uteätare runtom i världen längtar till och som många krögare följaktligen försöker kopiera. Balzac har lyckats rätt så bra med att få till atmosfären med högt i tak, art noveau-inspirerade inredningsdetaljer, svartvitklädda servitörer, muntert sorl och franska favoriter på menyn: ostron, ankrilette, råbiff, choucroute och goda ostar. Läget mitt på stans hetaste krogstråk, i närheten av Babette, Le Nom och Agrikultur, bidrar till succén.


Kontaktuppgifter

Telefon

08–12054338


Öppettider

Stängt
måntis
11:30 – 23:00
onsfre
11:30 – 00:00
lör
12:00 – 00:00
sön
12:00 – 23:00


Vasastan

Odengatan 26, 11351, StockholmBrasserie Balzac

Odengatan 26

Till toppen