Östermalmsbistro
I väntan på... côte de bœuf. Till Brasserie Godot hittar både Östermalmsstammisar och kräsna turister. Här blandas franska klassiker med modernare inslag.
Varför går jag hit? Vardagslyxig fransos med omsorgsfull känsla och bra kött.
Pris:
290 kr (medel).
Typiska maträtter: Fransk råbiff med dijon, kapris, cornichons, cognac och pommes frites. Grillad gödkalvsentrecôte ”boulette d’Avesnes” med sauterade bönor och bladsallad. Kokt hummer med aioli, smörstekt toast och dijonvinägrett.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Inget uttalat.
Etiketter:
Drinkar, Lugnt och skönt
Vin och dryck: Rikt vinutbud från hela världen, främst franskt. Låt personalen rekommendera.
Extra information: Baren är värd ett eget besök. Proffsig personal, bra drinkar och trevlig barmeny.
Antal sittplatser: 48
Inredningsdesign: Eric Ericson
Ljudnivå: Medelljudnivå: 73 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Övrigt: Behagligt att prata. Ljudnivå från 70 db till 76 db.
En sak till: Genomarbetad vegansk meny!
Brasserie Godot öppnade 2001 och har hållit konceptet intakt sedan dess – fransk brasseritradition kärleksfullt uppdaterad med moderna detaljer. I den ljusa hörnlokalen med vita dukar känns det östermalmskt och propert utan att vara snobbigt, och klientelet är blandat. På menyn finns allt från klassiskt franska entrérätter som sniglar provençale och löksoppa till maffig skaldjursplatå som mättar de flesta och måste beställas två dygn i förväg.