Äta ensam på krogen

Babettes syskon på Södermalm

Krögarna bakom Babette har öppnat fransk kvarterskrog i Hjördis gamla lokaler på Åsögatan/Borgmästargatan. Här är atmosfären sydeuropeiskt avslappnad och slink-in-vänlig. Öppet 12-24 alla dagar.

Äta ensam på krogen: Café Nizza är speciellt, eftersom kockarna bestämmer menyn åt de som bokar bord. Men släntrar du in på egen hand och sätter dig i baren är det du som sätter agendan.
Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Frankrike och lite Italien i ett hörn på Söder.
Pris: 280 kr (medel). Lunch 250 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Eldad torsk med potatis och kapris. Rapphöna med mangold, pinje och korinter. Pilgrimsmusslor med kronärtskocka barigoule.
Bra att veta: Obs! Om du bokar bord bestämmer kockarna vad du får på tallriken. Den som vill välja mat själv är hänvisad till drop-in-platserna vid baren.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN december 2016. Högsta betyg i Nöjesguiden november 2016.
Vin och dryck: Bra utbud vin på glas. Drinkar signerade Jimmy Dymott.
Antal viner på glas: 22
Extra information: Dagens trerättersmiddag med profiteroles efteråt kostar 500 kr.
Lunch Trerättersmeny för 250 kr.
Ljudnivå: Medelvärde: 73 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Ljudnivå från 72 db till 75 db.

I visan "Tango i Nizza" sjunger Evert Taube om hur Fritiof Andersson och hans älskade Carmencita möts igen efter många år. De skulle förmodligen trivas på Café Nizza – här är atmosfären perfekt för en romantisk men lättsam dejt. Rutigt golv, vita dukar, öppet kök och en inbjudande bardisk i marmor ramar in maten som med ägarnas egna ord går på temat "fransk spontanitet". Menyn byts ofta och är prisvärd.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6409950


Öppettider

Stängt
månsön
12:00 – 24:00


Södermalm

Åsögatan 171, 11629, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.cafenizza.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Café Nizza

Åsögatan 171

Till toppen