Äta ensam på krogen

Babettes syskon på Södermalm

Krögarna bakom Babette har öppnat fransk kvarterskrog i Hjördis gamla lokaler på Åsögatan/Borgmästargatan. Här är atmosfären sydeuropeiskt avslappnad och slink-in-vänlig. Öppet 12-24 alla dagar.

Äta ensam på krogen: Café Nizza är speciellt, eftersom kockarna bestämmer menyn åt de som bokar bord. Men släntrar du in på egen hand och sätter dig i baren är det du som sätter agendan.
Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Frankrike och lite Italien i ett hörn på Söder.
Pris: 280 kr (medel). Lunch 250 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Eldad torsk med potatis och kapris. Rapphöna med mangold, pinje och korinter. Pilgrimsmusslor med kronärtskocka barigoule.
Bra att veta: Obs! Om du bokar bord bestämmer kockarna vad du får på tallriken. Den som vill välja mat själv är hänvisad till drop-in-platserna vid baren.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN december 2016. Högsta betyg i Nöjesguiden november 2016.
Vin och dryck: Bra utbud vin på glas. Drinkar signerade Jimmy Dymott.
Antal viner på glas: 22
Extra information: Dagens trerättersmiddag med profiteroles efteråt kostar 500 kr.
Lunch Trerättersmeny för 250 kr.
Ljudnivå: Medelvärde: 73 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Ljudnivå från 72 db till 75 db.

I visan "Tango i Nizza" sjunger Evert Taube om hur Fritiof Andersson och hans älskade Carmencita möts igen efter många år. De skulle förmodligen trivas på Café Nizza – här är atmosfären perfekt för en romantisk men lättsam dejt. Rutigt golv, vita dukar, öppet kök och en inbjudande bardisk i marmor ramar in maten som med ägarnas egna ord går på temat "fransk spontanitet". Menyn byts ofta och är prisvärd.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6409950


Öppettider

Öppet
månsön
12:00 – 24:00


Södermalm

Åsögatan 171, 11629, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.cafenizza.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Café Nizza

Åsögatan 171

Till toppen