Thailändsk magi på Berns

Det ligger i tiden att gräva där man står. Ta matlagningen tillbaka till rötterna och myllan från uppväxten. Med Berns nya krogsatsning förflyttar vi oss således till den thailändska provinsen Isaan - en färgstark matlagningstradition från en mindre exploaterad del av Thailand, som normalt lockar äventyrare och backpackers. Härifrån kommer inte bara den prisbelönte krögaren, utan även en stor del av Berns skickliga medarbetare.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida.
Varför går jag hit? Den bitna Thailandturisten inom dig längtar ut.
Pris: 320 kr (lite dyrare). Lunch 125 kr (medel).
Typiska maträtter: Laap muu kua, gårdsgris, Chiang Mai. Gaeng som, sour curry, havtorn, grillad gös. Gai yang, grillad gårdskyckling, Jim Jaew på havtorn.
Bra att veta: Sharing is caring. Både för och varmrätter delas med fördel.
Lokal: Stor, gott om plats
Ekologiskt tänk: Fokus på inhemskt och ekologiskt. Egenodlat.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend mars -20. Betyg 4 av 6 i SVD feb -20.
Vin och dryck: Exklusiv vinlista med flera prisvärda alternativ. Minus för baren i entrén som lämnar en del att önska.
Extra information: Proffsigt vs snoffsigt 2-0. Inkluderande och autentiskt snarare än fine dining, särskilt för dig som hugger en av platserna runt det öppna köket.
Antal sittplatser: 160
Inredningsdesign: Avskalad elegans och tunga kristallkronor som matchar Berns takhöjd.
En sak till: Jadå, den ödmjuke krögaren Sayan Isaksson har både Nobelmiddagar och Michelinstjärnor i bagaget. En detaljernas man, som allt som oftast syns i det öppna köket.

Här är den förhållandevis unga servisen lika hjälpsamt proffsig som maten är krispig och het och de stalltips man får kring menyval och kombinationer infrias på bästa sätt.ISAAN'

Berns, Berzelli Park

Till toppen