Ecce hummus

Litet och avslappnat falafelhak vars handgjorda kikärtsbollar med tillbehör får Kungsholmsborna att brista ut i glädjetjut. En aning dyrare än vardagsfalafeln men klart bättre.

Varför går jag hit? Saftig, frasig och fräsch falafel med silkeslen hummus och krispigt pitabröd. Say no more.
Pris: 130 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Falafel i bröd med sallad, rödkål, tahini och chilisås. Lammkorv med hummus, friterade grönsaker, sallad och olivolja.
Bra att veta: Lunchtid är det ofta knökfullt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Färskpressad apelsin, kaffe, läsk.
Extra information: Flera veganska rätter på menyn.
Lunch Serveras kl 11-14.

Akko är en mångtusenårig stad vid Medelhavet i Israel som är världsarvsklassad och anses helig av bahá'í-trons anhängare. Den är också ett framstående matcentrum – "Palestinas gastronomiska hjärta" enligt ägarna till falafelbaren Maxos, som hämtar sin kulinariska inspiration från just denna stad. På Scheelegatan 13 nära Rådhuset serveras falafel, hummus, merguez, shawarma, foul och sötpotatispommes i olika kombinationer, allt tillagat från grunden med exakt fingertoppskänsla för smak och textur. Att personalen är trevlig är ju inte fel heller.


Kontaktuppgifter

Telefon

076-0367718


Öppettider

Stängt
månfre
11:00 – 20:00
lör
12:00 – 20:00


Kungsholmen

Scheelegatan 13, 11228, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.maxoskungsholmen.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Maxos

Scheelegatan 13

Till toppen