Dansar med fiskar

Vid första anblicken ser det ut som ännu ett sushiställe. Men med pinfärsk fisk, vackra uppläggningar och tillagning efter beställning höjer sig Samba Sushi högt från mängden.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Enkelt och chosefritt men med kvalitet en bra bit över vardagssushin.
Pris: 140 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Olika sushikombinationer. Blandad nigiri, rullar, sashimi och sjögrässallad. Spicy tuna med age dama, chilimajonnäs, gurka och masagorom.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Serverar inte jätteräkor.
Vin och dryck: Två husviner, Asahi-öl, sake, te.
Extra information: Några veganska alternativ på menyn.
Antal sittplatser: 20
En sak till: Skapar också skräddarsydda festfat för avhämtning.

Detta hål i väggen på Götgatsbacken ägs av Skansen-Akvariets Jonas Wahlström med son, men några exotiska utrotningshotade fiskar behöver man inte oroa sig för att se upplagda på riskuddarna – faktum är att Samba Sushi är en av få sushirestauranger som helt nobbar jätteräkor, av hänsyn till miljö och klimat. Av hänsyn till gästerna trancheras all fisk à la minute, vilket innebär längre väntetid men bättre smak. Man har också valt att stryka den pliktskyldiga yakinikun och gyozan från menyn för att helt fokusera på sushin.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-7148800


Öppettider

Stängt
måntor
11:30 – 20:00
fre
11:30 – 20:30
lör
12:00 – 17:30


Södermalm

Götgatan 28, 11846, Stockholm


Samba Sushi

Götgatan 28

Till toppen