Minuty och Calle P presenterar exklusiv sommarmeny tillammans
Vinproducenten Minuty och restaurangen Calle P presenterar en exklusiv trerättersmeny, specialkomponerad för att passa smakerna av Minuty Prestige. Den somriga menyn kommer endast serveras under begränsad tid hos Calle P.
”Vi vill visa på mångsidigheten i ett riktigt bra rosévin genom att låta gäster uppleva hur det kan paras till förrätt, varmrätt och dessert. Calle P känns som den perfekta partnern att göra detta med – uteserveringen i Berzelii Park för ju tankarna till Provence, rosévinets och Chateau Minuty’s hemtrakter. Menyn som Calle P har skapat lyfter verkligen fram de smaker som gifter sig med Minuty Prestige och vi ser fram emot att få dela den med er”, säger Malin Keyser, vd för Ward Wines.
Minuty Prestige, med sin eleganta profil och samtidigt generösa smak skapar spännande smakmöten med menyns noga utvalda råvaror, där allt från grön sparris, torskrygg och jordgubbssorbet ingår.”Det är spännande att bygga en hel meny som utgår från en och samma dryck. Vi har fokuserat på att skapa en balanserad upplevelse där varje rätt – från förrätt till dessert – både lyfter vinets karaktär, men också får behålla sin egen personlighet. Inget tar över från det andra, allt lirar i harmoni. Det ska bli superkul att servera menyn till våra gäster!”, säger Frans Andersson, kökschef på Calle P.
Den exklusiva menyn serveras på Calle P mellan 14–31
maj och består av en satt trerättersmeny.
Förrätt Grön sparris med nässlor, ricotta, smörad
sparrisbuljong och citron
Huvudrätt: Torskrygg med musselsås, röd jalapeño,
tomat, fänkål och ramslök
Dessert: Jordgubbssorbet med citronmousse & rabarber
Dryck: Minuty Prestige
Bordsbokning sker via callep.nu. Drop-in finns i mån av plats.
Minuty Prestige, med sin eleganta profil och samtidigt generösa smak skapar spännande smakmöten med menyns noga utvalda råvaror, där allt från grön sparris, torskrygg och jordgubbssorbet ingår.”Det är spännande att bygga en hel meny som utgår från en och samma dryck. Vi har fokuserat på att skapa en balanserad upplevelse där varje rätt – från förrätt till dessert – både lyfter vinets karaktär, men också får behålla sin egen personlighet. Inget tar över från det andra, allt lirar i harmoni. Det ska bli superkul att servera menyn till våra gäster!”, säger Frans Andersson, kökschef på Calle P.
Den exklusiva menyn serveras på Calle P mellan 14–31
maj och består av en satt trerättersmeny.
Förrätt Grön sparris med nässlor, ricotta, smörad
sparrisbuljong och citron
Huvudrätt: Torskrygg med musselsås, röd jalapeño,
tomat, fänkål och ramslök
Dessert: Jordgubbssorbet med citronmousse & rabarber
Dryck: Minuty Prestige
Bordsbokning sker via callep.nu. Drop-in finns i mån av plats.


Artikeln är publicerad av: Martin Bundock, AWB
Vill du också publicera en krognyhet?
PUBLICERA EN ARTIKEL