Tillfälligt stängt! Nya och gamla toner i skön förening

Krögarna bakom Grodan har förvandlat Operahusets ålderstigna café till modernt brasseri med franskklingande mellanrätter, generösa öppettider och färgsprakande inredning.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Modern matkultur möter anrik finkultur i klassisk bohematmosfär.
Pris: 480 kr (lite dyrare). Lunch 190 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Rökt Kalixlöjrom med bränd grädde, kikärtspannkaka och dill. Lammentrecôte med kronärtskocka, ramslök och persilja. Bläckfisk black & white med kålrabbi, soja och pärllök.
Bra att veta: Allt på menyn är mellanrätter och 3-4 stycken per person rekommenderas för att bli mätt. Priset kan dra iväg ganska ordentligt.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN april 2016.
Extra information: Missa inte att ta ett glas med utsikt på Strömterrassen eller Guldterrassen ett par våningar upp.
Lunch Serveras måndag till fredag kl 11.30-14.30.
En sak till: Entré från Strömgatan 14 eller via Operans huvudentré vid Gustav Adolfs torg.

Bakom det intetsägande namnet döljer sig en storsatsning där Operans patinerade källarfik byggts ihop med klassiska Strömkaféet – en legendarisk lokal där Albert Engström och Fritiof Nilsson Piraten festade loss tillsammans med operasångare och andra vivörer på den gamla goda tiden. Nutidens lyxbohemer kan ladda upp med trerätters operameny före föreställningen, ta ett glas rött och diskutera tenorens höga C i pausen och till sist avrunda med sen supé efter att den sista arian tystnat på scenen. Den som inte roas av opera är förstås lika välkommen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-51839820


Öppettider

Stängt
månons
11:30 – 01:00
torfre
11:30 – 02:00
lör
12:00 – 02:00


City

Strömgatan 14, 11152, StockholmBrasseriet

Strömgatan 14

Till toppen